2013-06-17 16:47:08• hírek • Szatmar.ro

Tizenharmadik lett világbajnoki futamon Gyenes

Két év után ismét enduró világbajnoki futam helyszíne volt az elmúlt hétvégén Bodzaforduló és környéke. A nemzetközi elitet felsorakoztató mezőnyben a szatmári Gyenes Emánuel a 13. helyen végzett, a versenyt pedig a francia Christophe Nambotin nyerte.

Gyenes számára nem indult valami jól a hétvége, mivel a pénteki prológon elesett. Ezt követően viszont már nem akadtak komolyabb gondjai a szombati és vasárnapi 200-200 kilométerrel. A versenyt végül a 13. helyen zárta, 12 perccel lemaradva a Nambotin mögött. A pilóta ezzel együtt elégedetten értékelte teljesítményét, leszögezve: több hasonló szintű futamon kellene részt vennie ahhoz, hogy komolyabban fel tudja venni a versenyt a menőkkel.

„Nagyon élveztem a versenyt. A pálya nem volt túlságosan nehéz, viszont nagy volt az iram. Nem volt egyszerű felvenni a versenyt a világ enduró-elitjével, de elégedett vagyok a teljesítményemmel. Persze láttam, hogy van még mit tanulnom, és azt is tapasztaltam, hogy ezeknek a menőknek mennyivel jobb a járgánya. Össze sem lehet hasonlítani az enyémmel. Technikailag nagyon a csúcson vannak, például a felfüggesztést tekintve. Ha megérkezik majd az új 300 köbcentis KTM-motorom, akkor technikailag közelebb leszek az élmezőnyhöz", fogalmazott Mani.

A világbajnoki sorozat összesen hét futamból áll. A szezon Chilében kezdődött, majd Argentínában, Spanyolországban és Portugáliában folytatódott. A bodzafordulói etap után már csak két verseny szerepel a naptárban: Görögországban és Franciaországban. A mezőny legjobbjai valamennyi futamon részt vesznek, legtöbbjük gyári versenyző.

Gyenesre jövő hétvégén egy újabb fontos megmérettetés vár: Temesvár mellett rendezik az országos endurókrossz-bajnokság második futamát - ekkorra remélhetőleg megérkezik az új járgánya is. Az elsőt Csíkkozmáson Mani nyerte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: